Top 10 General Knowledge Questions for Sarkari Exams (August 2025)
Introduction:
If you are preparing for SSC, Railway, Banking, or any government exam, practicing the latest GK questions is a must. Here are the top 10 General Knowledge questions with answers for August 2025 to help you crack your next exam.
1. Who is the current President of India?
Answer: Droupadi Murmu
2. Which country will host the 2032 Summer Olympics?
Answer: Australia (Brisbane)
3. What is the capital of Madhya Pradesh?
Answer: Bhopal
4. Who is known as the “Missile Man of India”?
Answer: Dr. A.P.J. Abdul Kalam
5. Which river is also called the ‘Dakshin Ganga’?
Answer: Godavari River
6. In which year was the Quit India Movement launched?
Answer: 1942
7. What is the chemical formula of water?
Answer: H₂O
8. Who wrote ‘Gitanjali’?
Answer: Rabindranath Tagore
9. Which Indian state has the largest coastline?
Answer: Gujarat
10. What is the currency of Japan?
Answer: Yen
Conclusion:
Keep revising these questions regularly. Share this quiz with friends preparing for exams to boost their knowledge.
Comments
Post a Comment